Hoppa till innehåll

Inställt

Inställd, ställa in, inställningar, instagram…

När du inte kan komma till konsten, tar vi konsten till dig, digitalt. Konsten hittar alltid sin väg och i detta fall testar vi något nytt istället för den vanliga vårutställningen som blivit hindrad av covid-19.

Under tre veckors tid kommer 29 kursdeltagare från Kyrkeruds folkhögskola arbeta fram ett konstverk utifrån en tom låda som är 45x45x45 cm.  

Här och på kursdeltagarnas instagramkonton kommer du att kunna följa processen och arbetets gång. Förutsättningarna är satta men kreativiteten är fri.  

Kursdeltagarna har olika inriktningar beroende på vilken utbildning de går. Några kommer att arbeta tvådimensionellt (2D) och andra tredimensionellt (3D), det kan bland annat röra sig om måleri i olika tekniker eller skulptur och keramik. Allt utifrån kursdeltagarens egna konstnärliga uttrycksform.  

Varje dag kommer sidan att uppdateras och innehållet i lådorna kommer närmare och närmare sitt slutgiltiga mål. Själva inställningen.  

När arbetet är klart kommer lådan att ställas in. Vart och hur är upp till kursdeltagaren, även här sätts kreativiteten på prov. Välkommen till en spännande resa! Kanske dyker det upp en låda att skåda även i verkligheten, någonstans i närheten av dig?  

Sugen på att studera konst i höst?

Vi har några få platser kvar och det finns fortfarande möjlighet att skicka in en sen ansökan. 

Här kan du läsa mer om Kyrkeruds konstubildningar 

Varför en fyrkantig låda?

Vi skulle kunna kalla dem för kuber och relatera till benämningen “white cubes” som inom konstvärden är ett vanligt men kritiserat uttryck för det klassiska galleriet, den primära platsen att visa konst.

Kritikerna har kallat benämningen elitistisk, pengastyrd och introvert. Under 60-talet opponerade sig många konstnärer och konstinriktningar mot detta vilket ledde till nya sätt att visa konst. Exempel på andra sätt är landart (konst som visas i naturen), perfomancekonst och installationskonst.

Vi leker lite med denna tanke, detta är vårt nya sätt. Mer konst till folket!  


Senast inställda bilderna